Tiimimme Teijon Masuunin majatalon edessä

Vietimme syksyn 2024 tiimipäivän Teijon ruukinkartanon ja Teijon kansallispiston maastoissa. Kokoonnuimme Salon rautatieasemalla maanantaina klo 10.00. Osa tiimistämme saapui Saloon Turusta ja osa Helsingistä. Tämän jälkeen suuntasimme autolla kohti Teijoa, jossa majoituimme majatalossa lähellä Teijon ruukinkartanoa. Majoituksen meille järjesti Teijon Masuuni.

Maanantaina Keskityimme ruukinkartanon Pihapiiriin tutustumiseen

Maanantaipäivää käytimme Teijon Masuunin majataloon asettumiseen ja lähialueeseen tutustumiseen. Lisäksi teimme iltapäivästä muutaman tunnin töitä viikkopalaverin ja muutaman asiakaspalaverin muodossa. Illalla kävimme uimassa ja saunassa Teijon alueen kyläyhdistyksen ylläpitämällä Punaportin saunalla. Alla muutamia kuvia päivästä.

Tiimimme kävelyllä Teijon ruukinkartanon pihapiirissä

Näistä kuvista kuuluu kiitos Teijoguide.fi sivuston Noora Kantolalle.

Hassuttelua kävelyllä Teijon ruukinkartanon piharpiirissä

 

Tiistaina retki Teijon KAnsallispuistoon

Tiistaina suuntasimme aamupalan jälkeen Teijon kansallispuistoon. Kohteenamme oli saari Sahajärven saarella sijaitseva Kalasuntin laavu, jossa valmistimme retkilounaan tiimityönä. Matkalta löysimme muutamia kantarelleja ja suppilovahveroita, joista saimme valmistettua alkupalaleivät. Siirtyessämme lautalla Sahajärven saareen tiimityömme ja köydenvetokestävyytemme joutui koetukselle.

Suppilovahveroiden poimintaa

Tiimityöskentelyä Teijon Sahajärven lautalla

Laavulla rakennettu kantarelli-suppilovahvero-ahvenleipä.

Alkupalaleipämme oli yksi retkipäivän kohokohtia

Viimeisessä kuvassa näkyy lounaamme alkupalaksi “lennosta” kehitelty kantarelli-suppilovahvero-ahven-feta-leipä. Tämän loihtimiseen osallistui koko tiimimme. Yksi meistä bongasi sienet matkalta, toinen neuvotteli laavulla paikallisilta kalastajilta paistetun ahvenen, kolmas ehdotti päälle säästettäväksi hieman fetajuustoa pääateriamme aineksista ja neljäs kokosi leivät. Ai että. Tämän lisäksi nautimme pääruuaksi Mirkan kehittelemän peruna-kirsikkatomaatti-kesäkurpitsa-feta-nyytin.

Pääruokamme-retkilounaalla

Tiimikuva Teijon Sahajärven kallioilta

Tiimipäivämme huipentuivat Teijon Sahajärven kallioilla otettuun tiimikuvaan. Täältä “laskettelimme” läpi kauniin luontopolun kohti majapaikkaamme ja sieltä illaksi kotiin. Tästä on hyvä jatkaa syksyä!

 

Mikko Rindell