Tällä sivulla käyn läpi LinkedIn-mainonnassa tarjolla olevan keskustelumainoksen eli Conversation Ad -mainostyypin käytön esimerkin kautta. Rakensin ja otin käyttöön ensimmäisen keskustelumainoksen yhtiömme omassa LinkedIn-mainonnassa viime viikolla. Alta löydät viiden minuutin videon, jossa pääset kurkistamaan oman mainostilimme konepellin alle siinä vaiheessa kun olin rakentanut mainoksen ja olin julkaisemassa sitä. Alempaa löydät myös käyttämämme keskustelumainoksen purettuna osiin kuvakaappausten avulla. Toivottavasti tämä sisältö auttaa sinua hahmottaa keskustelumainoksen rakennetta ja toimintaa käytännössä.
Mikä on LinkedIn Keskustelumainos eli Conversation Ad?
Keskustelumainos (Conversation Ad) on toinen LinkedIn-mainonnassa käytössä oleva mainostyyppi, johon käyttäjä voi törmätä LinkedIn-viestiensä joukossa. Toinen käyttäjän LinkedIn-viestikansioon ilmestyvä mainostyyppi on viestimainos (Message Ad), joka on muodoltaan keskustelumainosta selkeästi yksinkertaisempi.
Viestikansioon ilmestyvistä LinkedIn-mainoksista keskustelumainos on mielestäni viestimainosta selkeästi mielenkiintoisempi vaihtoehto, koska keskustelun kautta mainonnan vastaanottajalle on mahdollista tarjota merkittävästi enemmän lisäarvoa jo itse mainoksessa. Asian kääntöpuoli on se, että keskustelumainos on työläämpi rakentaa yksinkertaisempaan viestimainokseen verrattuna.
Keskustelumainoksen ja Viestimainoksen ero
Tässä näet alla itselleni lähettämäni keskustelumainoksen ja viestimainoksen rinnakkain. Kuten huomaat, viestimainos kannustaa suoraan yhteydenottoon, keskustelumainos taas vuorovaikuttamaan luomieni sisältöjen kautta.
KURKISTA KESKUSTELUMAINOKSEN RAKENNUSTYÖKALUUN TÄMÄN VIDEON AVULLA
Tässä videossa käyn läpi oman LinkedInin-keskustelumainoksemme, eli Conversation Ad:in rakennetta LinkedIn Campaign Managerissa. Esittelen, miten mainos on rakennettu ja mitä elementtejä siihen kuuluu.
KEskustelumainoksemme SISÄLLÖLLINEN RUNKO
Päätin käynnistää kohderyhmämme viestikansioihin suuntautuvan LinkedIn-kampanjoinnin keskustelumainoksella, koska halusin tuottaa mainosviestin vastaanottojalle sisällön avulla lisäarvoa sen sijaan, että olisin kannustanut viestin vastaanottajaa ottamaan suoraan yhteyttä minuun. Täten keskustelumainoksen sisällölliseksi rungoksi muodostui tämä:
- Ensimmäinen esittelyviesti
- Ehdottomasti
- ohjaa suoraan yhteydenottosivullemme
- Kerro lisää tiimistämme
- ohjaa lukemaan lisää mainoksen sisällä, sen jälkeen ohjaa tiimisivullemme
- LinkedIn-kasvustrategia
- Ohjaa lukemaan lisää mainoksen sisällä, sen jälkeen ohjaa artikkeliin LinkedIn-kasvustrategiasta
- Kerro tästä mainoksesta
- Ohjaa lukemaan lisää tästä mainostyypistä mainoksen sisällä, sen jälkeen ohjaa tähän artikkeliin, jota juuri luet
- Ehdottomasti
Alta näet keskustelurungon myös LinkedIn Campaign Managerin Flowchart-näkymässä, joka on näppärä näkymä kun rakennat ja editoit keskutelumainoksen sisältöä haluaamasi kuntoon. Avaan alempana myös jokaisen keskustelumainoksen sisällöllisen kohdan kuvien avulla, niin voit nähdä minkälainen jokainen mainoksen kohta on käytännössä.
Avausviesti – Näkyy mainosviestin vastaanottajalle ensimmäisenä
Mainosviesti personoidaan vastaanottajan etunimen mukaan. Lisäksi vastaanottajan yrityksen nimi on lisätty viestin loppuun. “Not interested” -vaihtoehto on pakko tarjota ja sen kieltä ei saanut muutettua.
Kerro lisää tiimistämme – sisältö Näkyy kun vastaanottaja painaa kyseistä painiketta
Tässä mainoksessa esittelen asiantuntijatiimimme lyhyesti. Kuten huomaat, sisältöä saa rikastettua kuvalla. Sisältöön saa lisättyä CTA-nappulan lisäksi hyperlinkin, josta ohjaan lukemaan lisää tiimistämme verkkosivuiltamme.
LinkeDIn-kasvustrategia – Kaksi lisätietoviestiä
Tästä aiheesta halusin luoda testiluontoisesti sellaisen polun, jossa tarjotaan aiheesta lisätietoa kahdessa eri viestissä. Näiden jälkeen ohjaan vielä blogillemme lukemaan lisää aiheesta.
KErro lisää tästä Mainoksesta – Relevantti “lisämauste” Juuri TäHÄN MEIDÄN MAINOKSEEN
Koin relevantiksi sisällyttää lisätietoa tästä käyttämästämme mainostyypistä jo tähän mainosviestiin. Päätin tehdä tämän kahdessa tasossa. Sisällytin mainoksen sisälle lyhyen sisältöpätkän, jossa kerron myös viestimainoksesta. Sen jälkeen ohjaan lukemaan aiheesta lisää tässä artikkelissa, jota juuri nyt luet.
Miten Eteenpäin LinkeDIn-KEskustelumainosten tai LinkedIn-mainonnan kanssa?
Keskustelumainosten osalta hyvä paikka aloittaa ja inspiroitua on tämä LinkedInin Conversation Templates -dokumentti.
Omasta mielestäni viestikansioon ilmestyvät mainosmuodot eivät ole järkevin tapa aloittaa LinkedIn-mainontaa, mutta ne voivat toimia tehokkaana työkaluna yhdessä muiden kohdeyleisöllenne LinkedIn-uutisvirrassa näytettävien mainosten kanssa. Mikäli haluat valjastaa tiimimme osaamisen teidän LinkedIn-mainonnan suunnitteluun, niin ota rohkeasti yhteyttä.
- Keskustelumainos eli Conversation Ad LinkedIn-mainonnassa - May 9, 2025
- LinkedInin-kasvustrategian 5 osa-aluetta asiantuntijayritykselle - May 9, 2025
- LinkedIn-mainonta: Havaintomme kymmenen mainostilin kehityksestä - March 27, 2025